Weetjes en informatie

Waarom kiezen voor vis?

Vis is een puur en gezond product en valt uitstekend in de smaak bij hond en kat. Daarnaast levert vis ook nog eens een bijdragen aan een vitaler leven van uw lieftallige huisdier.

  • Huidconditie – De Omega 3 in visoliën ondersteunen het herstel van een droge en geïrriteerde huid.
  • Vachtconditie – De Omega 3 in visoliën hebben een positieve werking op de vacht van uw hond en kat.
  • Soepelheid van gewrichten – Omega 3 heeft een ontstekingsremmend effect en kunnen de pijnlijke en vermoeide gewrichten van uw hond en kat versoepelen.
  • Vertering en darmgezondheid – Viseiwitten zijn makkelijk te verteren en verminderen de groei van ongewenste darmbacteriën van uw hond en kat. Door de makkelijke verteerbaarheid van vis zijn de producten ideaal voor honden en katten met een langzame spijsverteringssysteem en voor de gevoelige maag.
  • Hersen- en oogontwikkeling – Het mineraalbalans en de Omega 3 in vis zijn belangrijke factoren in de ontwikkeling van de hersenen en oog capaciteit van uw hond en kat.
  • De heerlijke smaak van vis – Vis heeft een sterke smaak en geur waar honden en katten dol op zijn, hierdoor zijn er geen ongezonde smaakversterkers nodig wat je tegenwoordig vaak als toevoeging tegen komt in de dierenvoeding. Fisky  maakt alleen gebruik van verse vis en is daarom een pure en gezonde keuze voor uw hond en kat.

Vis & gezondheid

Een van de rijkste natuurlijke bron van Omega 3-vetzuren is vis. Vis bevat in het bijzonder veel EPA- en DHA- vormen van vetzuren en deze hebben een ontstekingsremmend effect en bevorderen de gezonde huid en gewrichten van hond en kat.

Naast vis zijn er meerdere producten die veel eiwitten bevatten zoals melk,eieren en vlees. Echter zijn niet alle eiwitten het zelfde en verschilt de kwaliteit van deze bron per product. Vleeseiwitten zijn slechts 50 tot 60 % verteerbaar terwijl viseiwitten makkelijker te verteren zijn, namelijk tot wel 90 %. Daarnaast bevatten viseiwitten een lagere hoeveelheid verzadigde vetten en suikers dan andere eiwitbronnen.

voeding