Over Fisky

“ Fisky staat voor 100% natuurlijke, traceerbare, gezonde dierenvoeding met als hoofdingredient vis. ”

Fisky Pure Fish Pet Food is een bedrijf dat met passie is opgericht door Beau-Maura Waasdorp. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dat is waar Fisky en ik de onderneemster voor staan. Het moment dat bekend werd gemaakt dat de aanlandplicht gefaseerd zou worden ingevoerd zag ik een kans om van verse visbestanddelen en aangevoerde discards een waardevol product te kunnen maken. Daarnaast zullen wij hoge kwaliteit reststromen binnen de visserij keten verwaarden door er gezonde Vissnacks van te maken. Fisky is dierenvoer van 100% puur Vis met een eerlijk en traceerbaar verhaal. De herkomst en het productieproces van de ingrediënten in de dierenvoeding zijn achterhaalbaar, Weet wat je dier eet. Wij streven ernaar om verspilling van vis tegen te gaan en juist deze prachtige grondstof op een circulaire manier te benutten door er een uitstekende kwaliteit dierenvoeding van te produceren.

Beau Maura Waasdorp

Met mijn bijna voltooide opleiding als 20 jarige student aan Nyenrode New Business School en interesse in bruikbare reststromen heb ik bekeken wat de mogelijkheden zijn in de visketen. Een marktonderzoek en financieel plan werd door mij als studie opdracht uitgewerkt waarbij er een duurzaam bedrijf kon worden opgericht.

Mijn persoonlijke motivatie is dat ik iets wil bijdragen aan onze maatschappij door een eerlijk, gezond en puur product op de markt te brengen dat een positief effect heeft op de vitaliteit van uw lieftallige huisdier en ook de verspilling van de prachtige grondstof vis tegen gaat. Tijdens mijn opleiding kwam ik in aanraking met maatschappelijk verantwoord ondernemen en de circulaire economy, waarin ik mij steeds meer ben gaan interesseren en verdiepen. MVO en de circulaire economy zijn dan ook een grote inspiratie geweest voor de ontwikkeling van het concept van Fisky Petfood. Ik vind het fantastisch dat ik de kans krijg om dit prachtige bedrijf te gaan doorvoeren en hierbij bij te dragen aan het milieu en de vitaliteit van uw huisdier.

Wij starten met Fisky door eerst de vis snacks en visoliën op de markt te brengen. Voor de productie van de Fisky snacks verwerken wij verse visresten, zoals vishuiden tot hoogwaardige pet food snacks voor hond en kat. Ook gaan wij in 2019 de aangeleverde verse discards uit de Noordzee visserij verwerken tot gezonde barf producten en brokken. Deze barf producten en brokken zullen hoofdzakelijk bestaan uit vers lokaal gevangen Noordzeevis want wij geloven erin dat de Nederlandse Visserij op de Noordzee ons zoveel te bieden heeft dat het importeren van goederen uit het buitenland bijna overbodig is.